Lupič přepadl benzinku na Slovácku, čerpadlář jej pronásledoval

STARÉ MĚSTO - Policistům se podařilo dopadnout dvaadvacetiletého lupiče ze Zlínska, který v noci na úterý přepadl čerpací stanici ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Lupič vešel do prodejny čerpací stanice v kapuci přetažené přes hlavu. V napřažené ruce držel pistoli, mířil na muže za pultem a začal se dožadovat peněz. Z pokladny pak sebral bankovky a utekl.

Duchapřítomný čerpadlář zalarmoval ostrahu a poté vyrazil za lupičem. Nasedl do auta a snažil se pachatele pronásledovat. Podařilo se mu zjistit registrační značku a tu ihned oznámil na linku 158 i s typem auta. Lupiči se ale podařilo z dohledu pronásledovatele zmizet.

Operační důstojník proto okamžitě vyslal do míst policejní hlídky a další hlídky rozeslal na přístupové silnice. Zhruba po třičtvrtě hodině zaregistrovali policisté v Napajedlích, že od Spytihněvi přijíždí popsané auto. Vyjeli za ním a v ulicích města ho zastavili,“ konstatoval Mergental.

V osobním autě byl pouze mladý muž, který měl na sedadle spolujezdce odloženu mikinu a pod ní nabitou plynovou pistoli s dalšími náboji a několik bankovek. „Napajedelští policisté mladíka zadrželi a přiložili mu pouta. Poté dali zadrženému muži – řidiči dýchnout a naměřili hodnotu 0,67 promile alkoholu,“ doplnil mluvčí.

Zadržený dvaadvacetiletý muž ze Zlínska už u sebe neměl všechny uloupené peníze. Po loupeži totiž ujíždějící pachatel musel dotankovat benzin, který zaplatil z odcizených peněz. Dosud netrestaný mladík chtěl podle svých slov peníze rozmnožit v herně.

K dopadení pachatele výrazně dopomohl i obsluhující muž, který již jednou takové loupežné přepadení zažil. Před pěti lety na něj na benzince podobně mířil lupič s maketou pistole, kterého tehdy povalil na zem a zadržel přímo v prodejně. Mladému lupiči nyní hrozí až 10 let vězení. Za řízení v opilosti navíc může počítat s pokutou do 20 tisíc korun a až ročním zákazem řízení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x