Sčítání dobrých skutků. A potlesk pro paní učitelku v malenovické základce

Tak tohle se zrovna často nestává. V sedmé třídě 11. zlínské základní školy v Malenovicích se na adresu paní učitelky Vlasty Šupákové ozval z dlaní jejich žáků spontánně velmi hlasitý potlesk. Jakoby dobrý čin na druhou. Před chvílí totiž domluvila o významu dobrých skutků a jedné nevšední akce, kterou právě tady školáci a jejich učitelé od první do deváté třídy momentálně pěkně intenzivně zažívají.

Ten potlesk potěšil nejen paní učitelku, ale také ředitelku Zdeňku Jančíkovou. Právě totiž ve škole hodnotili první fázi akce zvané Rok dobrých skutků. Princip je jednoduchý, školáci si vylosovali své partnery ze třídy, aniž by to druzí věděli, a od 28. září do 28 října, tedy v rozmezí dvou státních svátků prokazují spolužákům pozornosti, maličkostmi jim nabízejí dobré činy a skutky.

První fáze je v plném běhu, dnes se padagogové radí, jak zatím dobře rozjetou akci ještě vylepšit, jsem hodně zvědavá na jejich postřehy,“ říká ředitelka Zdeňka Jančíková. A doplňuje jednu zajímavou věc. „S dobrými skutky, tedy s jejich uplatňováním v praxi i s pojmem jako takovým, se některé děti setkávají úplně poprvé.“

Já jsem třeba pomáhal spolužačce s učením,“ chlubil se Martin. Jeho spolužák Ruda nosil kamarádce aktovku a balil ji věci. „Určitě se víc poznáme, ale že bych ji sbalil, to asi ne,“ dodává se smíchem svým i svých kolegů z lavic. „Já jsem třeba zase vylosovanému kamarádovi přinesla deštník, když jej zapomněl ve škole,“ doplňuje mozaiku další sedmačka Lucka.

Nechali jsme se inspirovat akcí v jednom celoplošném rádiu,“ popisuje ředitelka Jančíková. „Ale prohlubování skvělé myšlenky dobrých skutků je už jen na nás, tedy na dětech i pedagozích. Kdoví, třeba tohle pozitivní myšlení rozvineme po celém Zlíně a klidně i dál,“ dívá se dopředu ředitelka.

A což takhle na vysvědčení nový předmět „dobroskutkování„? „No, proč ne,“ směje se paní ředitelka.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14224′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚528‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14224‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x