VOLBY 2012: Ve Zlínském kraji našla ČSSD společnou řeč se Zemanovci, další jednání budou za týden

ZLÍN - ČSSD, která ve Zlínském kraji zvítězila v krajských volbách, ukončila první sérii povolebních vyjednávání se stranami, které se probojovaly do krajského zastupitelstva. Jak řekl ve středu hejtman kraje Stanislav Mišák (ČSSD), další jednání budou pokračovat v příštím týdnu.

Po vyhodnocení prvních kontaktních schůzek s politickými subjekty, které uspěly ve volbách do Zastupitelstva Zlínského kraje, došlo k dohodě mezi zástupci ČSSD a Strany práv občanů – Zemanovci o společném postupu v dalším vyjednávání o partnerech pro trojkoalici, případně čtyřkoalici,“ prohlásil hejtman.

Ve volbách do zastupitelstev krajů zvítězila ve Zlínském kraji ČSSD a získala 21,73 procenta hlasů, což jí zajišťuje 12 mandátů. Na druhé pozici se umístila KDU-ČSL s 18,31 procenta hlasů, což představuje 10 mandátů. Na třetí pozici se umístila KSČM, pro kterou hlasovalo 16,08 procenta voličů a zajistilo jí to devět mandátů.

Shodně po pěti mandátech mají Starostové a TOP 09 pro Zlínský kraj, kteří obdrželi 10,09 procenta hlasů a ODS, kterou volilo 9,49 procenta lidí. Do zastupitelstva se dostala také Strana práv občanů – Zemanovci se 7,21 procenty hlasů, což straně zajišťuje čtyři mandáty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x