Policie obvinila zadrženého jednatele likérky Drak a žádá uvalení vazby

Policie obvinila jednatele likérky Drak Pavla Čanigu, kterého zadržela ve středu po objevení tisíců litrů lahví tuzemského rumu s polovičním podílem metanolu v tajném skladu na Zlínsku. S odkazem na dozorujícího státního zástupce Romana Kafky to ve čtvrtek uvedl Český rozhlas Radiožurnál a následně potvrdil náměstek policejního prezidenta Václav Kučera.

Čaniga byl podle něj obviněn z trestného činu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty, v případě odsouzení mu hrozí až 8 let vězení. „Policie podala státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby,“ dodal Kučera.

Sklad, ve kterém byl pančovaný alkohol s označením likérky Drak nalezen, patří distribuční firmě Verdana. Podle rozborů lahve s označením Tuzemský rum obsahovaly padesáti procentní podíl metylu. V případě, že by se dostaly do prodeje, byly s to zabít tisíce lidí. Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala jejich prodej.

Po jednateli Verdany Robertu Sedlaříkovi policie od středy neúspěšně pátrá. Podle Kučery není vyloučeno, že opustil republiku a proto na něj byl vydán evropský zatykač. Jak dodal, je pravděpodobné, že v případě dopadení bude rovněž obviněn.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x