Za napadení obsluhy nožem hrozí muži ze Zlínska mnohaleté vězení

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně začal v pondělí projednávat případ Adolfa Hlubika (62), který napadl v Tečovicích obsluhu nožem. Podle obžaloby hrozí muži až dvanáctileté vězení.

Událost se stala letos 17. března v jedné tečovské restauraci. Hlubik v podnapilém stavu zaútočil na obsluhujícího muže nožem s deseticentimetrovou čepelí. V poslední chvíli zachránil napadeného výkřik kolegyně, která zvolala „Pozor, nůž!„. Napadený stačil zatáhnout břicho a nůž mu nakonec probodl jen mikinu a udělal krvavý šrám.

Soudce Radomír Koudela vyslechl v pondělí několik svědků včetně napadeného. Ten v osudný den pouze zaskakoval za svou kamarádku, která v restauraci obsluhovala. Podle svých slov věděl, že s obviněným, který do hospody přišel s kamarádem, bývají problémy.

Kamarád obžalovaného začal plivat pod stůl, tak jsem po něm chtěl, aby si to uklidil. Poté se strhla šarvátka a obžalovaný na mě vytáhl nůž. Bylo štěstí, že jsem stačil uskočit, jinak by mi probodl břicho. Ještě před útokem se mě obžalovaný zeptal, jestli chci umřít dnes nebo až zítra,“ vypověděl napadený.

Hlubik se nyní před soudem zpovídá z pokusu těžké újmy na zdraví a výtržnictví, kde je trestní sazba od pěti do 12 let, u soudu nestojí poprvé. Za svůj život si už odseděl 43 let, před soud se dostal i například za vraždu.
Soud bude pokračovat 1. listopadu, kdy hodlá soudce vyslechnout další svědky a znalce z oboru psychiatrie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x