Muž z Novojičínska provozoval na Valašsku nelegální karetní turnaje

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Policisté obvinili muže z Novojičínska, který měl na Valašsku provozovat nelegální karetní turnaje. V pondělí oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Muž je nyní obviněný z trestného činu neoprávněné provozování loterie a podobné sázkové hry s trestní sazbou do šesti let. Okresní soud ve Vsetíně jej poslal do vazební věznice.

Jedná se o provozovatele restauračního zařízení ve Valašském Meziříčí, který ve svém podniku provozoval neoprávněně pravidelné turnaje v karetních hrách. Turnajové nebo sázkové hry lze přitom provozovat pouze s povolením Ministerstva financí ČR, které provozovatel restauračního zařízení ve Valašském Meziříčí neměl,“ podotkla Javorková.

Policisté muže zadrželi přímo v podniku, kde se zrovna odehrávala jedna z nepovolených her. Během následné prohlídky objektu kriminalisté našli několik desítek litrů pančovaného alkoholu v demižonech a lahvích. „Alkohol neobsahoval metanol. Lihoviny ale byly bez kontrolních nálepek a bez označení kontrolními páskami pro daňové účely. Provozovatele restaurace jsme proto ještě obvinili z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za který hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ konstatovala Javorková.

Policisté také zjišťovali, kdo lihoviny provozovateli dodával. „V souvislosti s nalezeným nekolkovaným alkoholem jsme zadrželi další dva muže ze Vsetínska, kteří se na dodávání alkoholu do restauračního zařízení podíleli. Oba jsou podezřelí z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Nyní prověřujeme podíl dalších lidí na distribuci pančovaného alkoholu,“ doplnila Javorková.

Trestným činem neoprávněné provozování loterie a podobné sázkové hry se policisté na Vsetínsku zabývají úplně poprvé.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x