Na Uherskobrodsku havaroval náklaďák a poškodil železniční koleje

UHERSKÝ BROD - Na výjezdu z Uherského Brodu směrem na Zlín havaroval v úterý řidič nákladního vozu značky Avia a poškodil železniční koleje. Jak řekl policejní mluvčí Aleš Mergental, doprava na železnici musela být zastavena.

Řidič náklaďáku vjel podle policie z neznámého důvodu mimo silnici a skončil v kolejišti. Při kolizi poškodil koleje a v úseku mezi Újezdcem a Luhačovicemi musela být zastavena železniční doprava. Podle informací Českých drah by situace měla trvat do přibližně 18 hodin.

Muž utrpěl otřes mozku a sanitka ho odvezla na chirurgii do Uherského Hradiště,“ poznamenal mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Na místo míří také jeřáb. „Musí vyprostit avii,“ vysvětlil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Na Uherskohradišťsku jde v jediný den o druhou nehodu na železnici, kde nijak neasistoval vlak. V brzkých ranních hodinách jel řidič auta značky Ford Tranzit z Bojkovic na Pitín. „Nezvládl průjezd přes železniční přejezd, který je v zatáčce, a naboural bokem auta do železničních závor. Ty byly v tu chvíli nahoře. Havárie se obešla bez zranění, ale škoda je vyčíslena na 80 tisíc korun,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x