Kraj ožije fotbalem. Skotové, Němci, Maďaři a Češi jdou do bojů

Ve Zlínském kraji se hraje nejlepší amatérský fotbal v republice. Není určitě náhodou, že podruhé v řadě dostává reprezentace hráčů výběru Zlínského Krajského fotbalového svazu možnost reprezentovat nás v boji o Regions cup, což není nic méně než mistrovství Evropy neprofesionálních fotbalistů.

V loňském roce se naši v Portugalsku v evropském finále dostali až do závěrečných bojů a získali pomyslný bronz. Aby to zopakovali v příštím roce při finálovém soupeření nejlepší osmičky, není jiné cesty, než nejdříve vyhrát domácí skupinu. To se jim podařilo i v loňském roce, kdy po mimořádně dramatických bojích postoupili na úkor Maďarů, Chorvatů a Lotyšů.

Svěřenci Petra Zapletala to ovšem nebudou mít lehké, v kvalifikačních bojích, které jsou připraveny do Morkovic, Brumova a Otrokovic, se tentokrát utkají se silnými výběry Německa, Skotska a Maďarska. Už fakt, že reprezentují podle regionů Českou republiku těší, však si také možnost navléci reprezentační české dresy vybojovali po litém souboji s výběrem jižní Moravy, kdy nakonec po výsledku 1:1 rozhodly až penalty a výhra Zlínského kraje v poměru 5:4.

Hracími dny Regions cupu jsou 24.,26. a 28. říjen.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x