Video: Půl litru naděje: Nejen prvodárci přišli darovat svou krev pro dobrou věc

Ve Vsetínské nemocnici vzrostl počet odběrů krve i prvodárců

Ve středu ráno zažilo transfuzní oddělení Krajské Nemocnice Tomáše Bati perné chvilky. Čekárna byla zaplněna nejen prvodárci, kteří se rozhodli darovat svou krev v rámci akce Půl litru naděje.

Transfuzní oddělení je pro dárce otevřeno každý den kromě úterý. Tentokrát se ale odhodlalo dobrou věc udělat více lidí, než je zvykem. Do nemocnice se totiž vydali na základě výzvy rádia Kiss Publikum, které uspořádalo akci Půl litru naděje, a to už po několikáté v řadě. Mezi dárci se tak objevili i známí modeřátoři, kteří šli sami příkladem. Bezplatně darovaná krev zůstává výhradně ve Zlínském kraji a každý dárce dárce má nárok na den volna. Samotný odběr nezabere déle než 10 minut, ale formality, které mu předcházejí jsou již časově náročnější. V případě, že nejste stoprocentně zdravotně v pořádku, nechejte odběr na jiný den. Podmínky pro darování krve jsou totiž velmi striktní.

Pokud se chcete připojit a darovat svou krev, akce Půl litru naděje pokračuje ve čtvrtek 25.10. v nemocnici v Uherském Hradišti a v pátek 26.10. se vrací zpět do Zlína.

V naší videreportáži se můžete podívat, jak to na transfuzním oddělení zlínské nemocnice vypadalo.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x