Památky ve Zlínském kraji otevřou během podzimních prázdnin své brány

KROMĚŘÍŽ - Mimořádně otevřenou budou mít památky ve Zlínském kraji v době podzimních prázdnin, tedy ve čtvrtek a pátek. Informovala Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži.

Návštěvníky přivítá hrad Buchlov, zámek Kroměříž i zámek Vizovice.

Hrad Buchlov, jeden z nejstarších a nejkrásnějších hradů na Moravě, bude mít v době podzimních prázdnin otevřeno jako o víkendu, tedy od devíti do 15 hodin. Návštěvníci si mohou vybrat celkem ze čtyř prohlídkových okruhů, a to Velký okruh (černá kuchyně, zbrojnice, knihovna, gotické a renesanční prostory, přírodovědecké sbírky a rodinné muzeum Berchtoldů, egyptologické sbírky, vyhlídková věž), Malý okruh (zbrojnice, přírodovědecké sbírky a rodinné muzeum Berchtoldů, egyptologické sbírky, vyhlídková věž), Vyhlídková věž (jen s průvodcem a za pěkného počasí) a Dětský okruh (jen s průvodcem a doprovodem). Dětské prohlídky budou v 11 a ve 14 hodin, případně podle zájmu návštěvníků.

Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži bude pro veřejnost otevřen ve čtvrtek i v pátek od devíti do 16 hodin. „Návštěvníci budou mít možnost naposledy v letošní sezoně navštívit historické sály zámku. Kroměřížská obrazárna a věž zámku jsou již uzavřeny. Opravdu poslední šance obdivovat zámecké interiéry je v sobotu 27. října. Od neděle bude zámek uzavřen z důvodů natáčení filmu francouzské produkce Angelika. Natáčet se bude především v historických sálech zámku, a to až do 7. listopadu,“ doplnila Šnajdarová.

Správa zámku ve Vizovicích nabízí pro své návštěvníky po oba dva dny podzimních prázdnin prohlídky zámku, které se uskuteční vždy v 11 hodin, případně dle zájmu a počtu návštěvníků. Návštěvníci budou mít příležitost prohlédnout si i výstavu Nestárnoucí svět hraček, ta bude na zámku do 28. října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x