Video: Policisté provedli razii ve zlínském hotelu Lázně Kostelec, zásah souvisí s kauzou metyl, dva podnikatele zadrželi

ZLÍN - Zakuklení policisté provedli ve čtvrtek razii v hotelu Lázně Kostelec. Jak řekla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková, za zákrokem nestojí policisté ze zlínského krajského ředitelství.

Mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová potvrdila, že zátah souvisí s vyšetřovanou kauzou Metyl.

Zlínský státní zástupce Romana Kafka večer sdělil, že policisté Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi v souvislosti s kauzou podnikatele Radka Březinu i jednatele společnosti Verdana Roberta Sedlaříka.

Když jsme dnes chtěli opustit hotel a jít se projít, zjistili jsme, že kolem objektu i venku je asi čtyřicítka policistů. Na recepci nám ale nebyli schopni sdělit nic bližšího. Do hotelu se nedostane nikdo, kdo zde není ubytovaný, každý navíc musí projít důkladnou kontrolou, policisté mimo jiné kontrolují i kufry aut,“ sdělila na místě jedna z ubytovaných návštěvnic hotelu Lázně Kostelec.

Dodala, že odpoledne policie začala prohledávat postupně všechny pokoje. „Slušně zaklepali s dotazem, zda mohou dovnitř. Pokoj prohledali, dívali se i pod postele, asi někoho hledají,“ uvedla rekreantka.

Podle zjištěných informací policisté zasahovali nejen ve Zlíně, ale také v Holešově nedaleko Kroměříže, kde obsadili hudební klub Wats. Ten se nachází v budově bývalé České spořitelny, kterou vlastní Vladimír Březina, jednatel Lázní Kostelec.

Video

Mapa


Zobrazit místo Policisté provedli razii ve zlínském hotelu Lázně Kostelec, zásah má souviset s kauzou metyl na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x