Zlínský soud poslal do vazby jednatele společnosti Verdana Sedlaříka

ZLÍN - Okresní soud ve Zlíně uvalil v neděli dopoledne vazbu na jednatele společnosti Verdana Roberta Sedlaříka, kterého v metanolové kauze zadržela policie ve čtvrtek večer spolu s dalšími sedmi lidmi. Ve skladu Verdany zjistila inspekce alkohol s obsahem nebezpečného metanolu.

Soud v sobotu uvalil v metanolové kauze vazbu na Radka Březinu a Tomáše Pantlíka. Během neděle rozhodne ještě o Tomáši Březinovi.

Sedlařík byl od odhalení nebezpečného alkoholu ve skladu jeho firmy na útěku. Policie jej zadržela při razii na konci týdne spolu s dalšími sedmi lidmi. „Požádali jsme o čtyři návrhy na vazbu. V současné době byly tři osoby vzaty do vazby a jeden návrh bude projednáván,“ řekl v České televizi policejní prezident Martin Červíček, který nepředpokládá vazbu u zbývajících čtyř lidí. „Vyšetřování bude probíhat na svobodě,“ dodal.

Společnost Verdana je výhradní distributor Likérky Drak pro Českou republiku, jejíž etikatemi byl nebezpečný alkohol opatřený.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce už dříve odhalila v neregistrovaném skladu Verdany lihoviny právě s etiketou Draka, u nichž rozbory prokázaly vysoký obsah metanolu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x