Provozovatel vsetínské restaurace ukrýval v garáži pančovaný alkohol

VSETÍN - Přes 100 litrů pančovaného alkoholu objevili kriminalisté v jedné garáži ve Vsetíně. Jak řekla v pondělí policejní mluvčí Lenka Javorková, alkohol v kanystrech tam měl uskladněný čtyřiačtyřicetiletý provozovatel vsetínské restaurace.

Ve své restauraci měl provozovatel nekolkovaný alkohol přelitý do originálních lahví a prodával ho zákazníkům.

Na podezřelý alkohol v garáži nás upozornil jeden z občanů Vsetína. Kromě více než 100 litrů alkoholu v kanystrech jsme navíc objevili téměř 300 krabiček nekolkovaných cigaret. Rozborem jsme zjistili, že alkohol neobsahuje jedovatý metanol. Čtyřiačtyřicetiletého provozovatele restaurace jsme obvinili z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží,“ podotkla Javorková.

Policisté z hospodářské kriminality zjistili, že nekolkovaný alkohol, převážně rum, borovičku a peprmintový likér, do vsetínské restaurace dodával majitel restaurace v Kateřinicích, který byl z trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží obviněn už v září.

Tehdy jsme zjistili, že muž distribuoval pančovaný alkohol do restaurace v Bystřičce. V těchto dnech bylo jeho trestní stíhání rozšířeno. Oba muži jsou stíháni na svobodě a hrozí jim až tříleté vězení,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x