Po dvouleté rekonstrukci je největší rožnovská základní škola zateplena

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Největší rožnovská základní škola Pod Skalkou má po dvouleté rekonstrukci nové zateplení. Řekl mluvčí města Tomáš Gross.

V rámci projektu energetických úspor bylo zatepleno všech 19 budov školy a vyměněna všechna okna. Investiční náklady vyšplhaly na 23,8 milionu korun. Na projekt město Rožnov pod Radhoštěm získalo finanční podporu z Operačního programu Životní prostředí.

Chceme zateplovat postupně jednotlivé městské budovy. Základní škola Pod Skalkou je předposlední základní školou, která byla zateplena. Nyní nám už zbývá pouze oprava Základní školy Videčská. S ohledem na historický charakter budovy jsme zatím nenalezli vhodný dotační titul,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Kromě budov základních škol se městu daří zateplovat také objekty mateřských škol. „I zde nám chybí poslední mateřská škola, a to budova Mateřské školy 1. máje 1153. Už jsme ale obdrželi informaci o získání dotace na zateplení této poslední školky a nyní jen čekáme na dodání registračního listu akce,“ doplnila starostka Blinková.

Zateplení budov přinese energetické úspory a tím snížení provozních nákladů. „Základní škola Pod Skalkou je pavilonová škola s velkými okny ze 60. let a plochými střechami. Platili jsme velké částky za energie, po rekonstrukci ušetříme nezanedbatelnou část provozních výdajů,“ poznamenala Blinková.

Práce na energetických úsporách školy stály 23,8 milionu korun. Město Rožnov pod Radhoštěm získalo dotaci 85 procent, tedy 14,64 milionu korun, z fondu soudružnosti EU a pět procent, tedy 861 tisíc korun, ze Státního fondu životního prostředí. Ze svého rozpočtu hradí město necelých 6,6 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x