Na zápas PSG Zlín a Lokomotiv Jaroslavl přijedou i Jágr či Eliáš

ZLÍN - Předprodej lístků na hokejovou událost podzimu – utkání PSG Zlín proti Lokomotiv Jaroslav začne v pátek 2. listopadu. Ve středu to oznámil primátor Zlína Miroslav Adámek (TOP 09/STAN).

V pokladnách Zimního stadionu Luďka Čajky si budou moci pořídit vždy po jedné vstupence majitelé sezonních permanentek a VIP karet. Ostatní fanoušci budou mít možnost zakoupit si lístky od pondělí 5. do pátku 9. listopadu. V jejich případě nebude počet vstupenek na osobu omezen. Pokladny budou zájemcům k dispozici vždy od 14 do 18 hodin.

Samotné utkání mezi Berany a Jaroslavlí se i s doprovodným programem uskuteční v pátek 9. listopadu od 17.30 hodin, předcházet mu bude asi patnáctiminutový slavnostní program. Pořadateli akce jsou rodina Karla Rachůnka a město Zlín.

Přestože půjde o výjimečný zážitek, zůstaly ceny vstupenek na stání i sezení ve stejné výši, jaké jsou na extraligu. Lístky tak budou k dostání od 100 do 350 korun. „Budeme velmi rádi, když se nám dohromady podaří stadion vyprodat. Už s ohledem na to, že tímto utkáním chceme vzdát hold slavnému odchovanci klubu Karlovi Rachůnkovi. Veškerý výtěžek z utkání bude poukázán na dobročinné účely,“ řekl primátor města a prezident PSG Zlín Miroslav Adámek.

Lístky si bude možné od pondělí pořídit i prostřednictvím online nákupu na informačním serveru Ticketpro. „Původně jsme s distribucí lístků tímto způsobem nepočítali, ale zájem fanoušků je obrovský, a to i z jiných měst. Chceme jim proto dát co nejvíce možností, jak si pořídit lístek. Společnost Ticketpro navíc akceptovala naší myšlenku věnovat výtěžek z utkání na charitativní účely a lístky na toto utkání bude distribuovat z našeho pohledu za velmi vstřícných podmínek,“ doplnil náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN), který se podílí na organizaci zápasu.

Aby se podařilo shromáždit na dobročinné účely co nejvyšší částku, budou si vstupenky kupovat i samotní organizátoři včetně vedení města. „Zdarma dostanou lístky pouze mládežničtí hokejisté našeho klubu, kterých jsou asi tři stovky. Ti budou jedinou výjimkou. Chceme, aby tento výjimečný večer prožili, aby si uvědomili, kdo byl Karel Rachůnek a čeho dosáhl. A také to, že byl odchovancem Zlína,“ vysvětlil Adámek.

Domácí tým nastoupí do utkání ve speciálních dresech. Budou připomínat ty, ve kterých hrával za Zlín Karel Rachůnek. Jeho portrét i srdce s iniciály K.R. budou na přední straně dresů. „Po utkání je budeme dražit, fanoušci tak dostanou možnost získat cennou památku. Takto získané peníze opět poukážeme na dobročinné účely. V který den dražba proběhne ještě včas oznámíme,“ uvedl Karel Rachůnek starší.

Samotnému utkání, který bude přenášet program Fanda TV Nova, bude předcházet slavnostní program se začátkem v 17.15 hodin. V jeho rámci bude vyvěšen ke stropu haly zlínský dres Karla Rachůnka s číslem 4, Miroslav Adámek mu in memoriam udělí ocenění primátora, fanoušci klubu chystají vzpomínkové choreo. Úvodní buly vhodí syn Karla Rachůnka, v sestavě Zlína se pak objeví i hokejistovi bratři Ivan a Tomáš.

Značný zájem vzbuzuje utkání i v samotné Jaroslavli. Do Zlína dorazí početná výprava v čele s gubernátorem Jaroslavské oblasti Sergejem Nikolajevičem Jastrebovem a zástupci vedení Lokomotivu. „Přijede také řada vynikajících hokejistů, kteří se během kariéry potkali s Karlem. Ať už v NHL, KHL, extralize nebo v reprezentaci. Účast potvrdil i Jaromír Jágr, Martin Havlát či Patrik Eliáš,“ doplnil Karel Rachůnek starší.

I když bude zápas vzpomínkou na slavného obránce, rozhodně nepůjde o exhibici. Pro Jaroslavl půjde o vyvrcholení týdenního soustředění ve Zlíně, domácí tým bere duel jako ojedinělou možnost poměřit síly se špičkovým celkem Kontinentální hokejové ligy. „Chceme, aby si fanoušci přišli na své. Ruský hokej je kombinační, hráči jsou rychlí a výborně individuálně vybavení, bude určitě na co se dívat,“ dodal trenér PSG Zlín Rostislav Vlach. Ten už je rozhodnutý nasadit bratry Rachůnkovy do jedné formace. „Určitě do sestavy zapadnou. Něco tady odehráli, s týmem se znají,“ uzavřel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x