Muž bil v Uherském Brodě partnera své expřítelkyně hasicím přístrojem a ženu pěstmi

UHERSKÝ BROD - Až desetileté vězení hrozí dvaačtyřicetiletému muži, který napdl svou bývalou partnerku a jejího nového přítele. Jak řekl ve středu policejní mluvčí Aleš Mergental, na muže se agresor vyzbrojil hasicím přístrojem a nožem, ženu bil pěstmi do hlavy.

Svou bývalou družku zahrnoval muž už delší dobu výhružnými telefonáty, zprávami a nadávkami. Když zjistil její novou adresu, kde už žila s novým partnerem, zaklepal na dvěře a poté svou expartnerku i jejího přítele napadl.

Žena mu přes zavřené dveře řekla, ať odejde. S tím se ale muž nespokojil, poodešel a vrátil se s hasicím přístrojem. Tím začal mlátit do dveří, až je rozbil. Okamžitě poté se s hasicím přístrojem v ruce vrhl na ženina nového přítele. Po několika úderech mu hasicí přístroj vypadl z ruky a útočník vběhl do kuchyně, odkud se vrátil s nožem. Tím začal máchat proti o několik let staršímu muži a vyhrožovat mu zabitím a vyhozením z balkonu,“ podotkl Mergental. Napadanému se podařilo ranám uhýbat, přesto byl na několika místech mírně pořezán. Poté se čepel nože zlomila a agresor běžel do kuchyně pro další nůž.

V tom se mu snažila zabránit jeho bývalá přítelkyně, kterou začal bít pěstmi do hlavy. V bytě už naštěstí nebyly dvě malé děti, které odvedla sousedka pryč. Druhý nůž se podařilo muži vytrhnout z ruky a v tu chvíli přišel na pomoc soused, který se snažil útočníka vytlačit z bytu pryč. To se jim podařilo, ale agresivní muž pokračoval v napadání, nyní s pivní lahví, kterou rozbil a snažil se s ní pořezat svého soka,“ konstatoval Mergental.

Útočníka zpacifikovali až přivolaní uherskobrodští policisté. „Zadržený muž putoval do policejní cely. Policisté mu v dechu naměřili 1,2 promile alkoholu. Po všech provedených výsleších byl dvaačtyřicetiletý muž z obce poblíž Uherského Brodu obviněn ze spáchání trestných činů těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až deset let vězení. Kriminalisté podali podnět k návrhu vzetí obviněného muže od vazby,“ dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x