Vsetínská radnice plánuje úpravy sportovní haly a zimního stadionu Na Lapači

VSETÍN - Město Vsetín chce v příštím roce realizovat úpravy na objektech sportovní haly a zimního stadionu Na Lapači. Sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Rekonstrukce přinese především ve sportovní hale zlepšení prostředí pro sportování, ale hlavně nezanedbatelné provozní energetické úspory. Zastupitelé schválili pro realizaci úsporných opatření použití metody EPC, která garantuje, že požadovaných úspor bude opravdu dosaženo.

Metoda EPC znamená pro zákazníka realizaci úsporných opatření na klíč se zaručeným snížením výdajů na energie. Zákazník totiž splácí cenu realizovaného projektu až z prokazatelně dosažených úspor nákladů na energie,“ vysvětlila starostka města Iveta Táborská (ODS). V opačném případě musí rozdíl uhradit. Město totiž na realizaci úprav využije úvěru, který bude právě z těchto uspořených prostředků dalších 15 let splácet.

Chceme mít jistotu, že vše bude smluvně dobře ošetřeno, proto zastupitelstvo schválilo uvolnění finančních prostředků na právní služby. Z naší strany musíme ještě dodat projektovou dokumentaci pro požadované úpravy,“ uvedl III. místostarosta Stanislav Pavelec (TOP 09). Podle něj se pravděpodobně změní systém vytápění, budou nainstalovány kondenzační plynové kotle. Na sportovní hale bude opravena střecha, zateplený plášťa vyměněna okna. „S novou palubovkou se zatím nepočítá, ale pokud se bude projektu dařit ekonomicky, rádi ji pořídíme,“ řekl místostarosta Pavelec.

Investice do technologií na zimním stadionu přijdou na přibližně 11 milionů korun, ve sportovní hale spolu s dalšími úpravami na 25 milionů korun.

Snahou města bude realizovat akci již v příštím roce, stavební práce zřejmě omezí provoz v obou budovách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x