Od holešovského obchvatu do Rusavy začala stavba dešťové kanalizace

HOLEŠOV - Práce na obchvatu Holešova pokračují i za nepříznivých klimatických podmínek, začala i výstavba kanalizace od říčky Rusavy přes cvičiště kynologického klubu pod zámeckou zdí do zámecké obory a dále k estakádě obchvatu. Řekla Monika Partyková z odboru investic holešovské radnice.

Hlavní objekty vznikají v části Holešova mezi koupalištěm a skládkou. Výstavba jihovýchodního obchvatu zasáhne i zámeckou oboru.

Součástí objektu je i kanalizační potrubí pro napájení mlýnského náhonu a zámeckého rybníku – trojzubce. Přes část zámecké obory bude kanalizační potrubí uloženo v hloubce asi sedmi metrů, a to z důvodu možného budoucího vypouštění zámeckých rybníků. Výstavba kanalizace se tedy dotkne nejen zámecké obory, ale i cyklostezky kolem zámecké obory a příjezdové komunikace k zahrádkářské kolonii Dobrotice – obora,“ podotkla Partyková.

V souvislosti s výstavbou kanalizace radnice upozorňuje, že průjezd přes komunikace bude v době stavebních prací omezen. „Vzhledem k tomu, že se bude jednat o náročnou stavbu vyžadující dodržování všech bezpečnostních pravidel, žádáme všechny spoluobčany, kteří se budou pohybovat v blízkosti trasy budované kanalizace, aby dbali zvýšené opatrnosti,“ dodala Partyková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x