Bitva na moravském poli. Kometa hostí Zlín.

Jedním z taháků dnešního 18. kola hokejové Tipsport extrailgy je moravské derby. V brněnské Kajot aréně zkříží hokejky od šesti večer šéfové prvních pětek domácí Komety a PSG Zlín.

Hosté mají pro strach před plným domem uděláno. Výhry si připsali v posledních pěti duelech na kluzištích soupeřů. Viktoria tedy vítězství je cílem i tentokrát. Splněno má v tomto směru pouze obránce Tomáš Linhart, jemuž manželka před pár dny přivedla na svět holčičku právě tohoto hezkého jména.

O motivaci má postaráno i zlínský kapitán Petr Čajánek, hraje 600. zápas v nejvyšší české soutěži, spoustu dalších duelů odehrál za oceánem v NHL i v ruské Kontinentální lize.

Oba trenéři věří v úspěch týmu. „Venku se daří, v mančaftu je dobrá nálada, proč to nevyšperkovat i v Brně,“ přemýšlí zlínský šéf střídačky Rostislav Vlach, jehož tým by v případě tříbodové výhry mohl dohnat Kometu bodově v tabulce.

Čekám zajímavý vyrovnaný zápas, my jsme teď dvakrát prohráli se Slavií dokonce doma, tak máme rozhodně co napravovat,“ předpokládá duel o každičký puk trenér Komety Zdeněk Venera.

 

anketa: vyhrají zlínští Berani i na ledě Brna?

ano

ne

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x