Živá voda pro Valachy

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Vodovod v rožnovské místní části Paseky má za sebou kolaudaci a díky stavbě má nyní přístup ke kvalitní pitné vodě téměř tisícovka obyvatel města. V pátek uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Náklady na stavbu se z původní částky dle projektové dokumentace, která činila 9,15 milionu korun, podařilo veřejnou soutěží snížit na 6,15 milionu korun.

Nová vodovodní síť je dlouhá 2,25 kilometru a dotace činila 4,5 milionu korun. Vodovod poslouží 120 nově připojeným obyvatelům města a dalším minimálně sedmi stovkám lidí v rámci výhledové zástavby v místní části Dolní Paseky a Láz. „Obyvatelé v této lokalitě měli problémy s připojením na stávající vodovodní řád především z důvodu nedostatečné tlakové kapacity a kolísání místního zdroje Krystanka. Odkázáni tak byli na vlastní vodu ze studní, což byl velký problém v období sucha,“ konstatoval místostarosta Rožnova Alois Vychodil (ODS).

Město získalo dotaci 90 procent z celkových uznatelných nákladů. Výše dotace ale byla částečně krácena z toho důvodu, že samotný projekt generuje příjem. A právě o jeho výši byla dotace ponížena. „Jedná se ale o zcela běžný postup a město tím o žádné finanční prostředky nepřijde,“ dodal Vychodil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x