Zimní pneu nebo hazard?

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Vsetínští a novojičínští policisté se na frekventované silnici z Rožnova pod Radhoštěm do Frenštátu pod Radhoštěm zaměřili na kontrolu zimní výbavy řidičů. V pátek sdělil policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Kontrola se uskutečnila v místní části Pindula. Jedná se o problémový úsek, který se nachází ve velkém stoupání a je zároveň značně frekventovaný, v zimním období často hůře sjízdný. Je na hranici okresů Nový Jičín a Vsetín. Polciisté zkontrolovali více než 200 aut a až na několik výjimek měli řidiči na svých autech zimní pneumatiky.

Prvním listopadovým dnem začíná řidičům povinnost užít vozidlo se zimními pneumatikami, pokud se nachází na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza anebo lze tuto skutečnost předpokládat. „Při kontrole jsme odhalili několik hříšníků. Většinou se jednalo o případy, kdy řidič jel s vozidlem s horším technickým stavem. Většinou jsme prohřešky řešili domluvou, ale udělili jsme i několik blokových pokut. Tři řidiči požili před jízdou alkohol,“ doplnil Malcharczik.

V okrese Vsetín se nachází velká část silnic v horském prostředí, proto policisté připravují do budoucna obdobnou akci i na jiném místě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x