Valašskomeziříčská nemocnice pořídila na ARO nové monitory

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na oddělení ARO nechalo vedení valašskomeziříčské nemocnice nainstalovat moderní monitorovací systém v hodnotě přes milion korun. Sdělila mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Každé lůžko na našem oddělení je nyní vybaveno monitorovacím systémem, který je vyveden na centrální monitor v pracovně sester s možností neustálého sledování EKG, arytmií, krevního tlaku, saturace kyslíkem a dýchání. Všichni nemocní jsou tak pod neustálým dozorem,“ konstatoval primář oddělení ARO Petr Dvořák.

Díky novému systému mohou lékaři mnohem přesněji diagnostikovat řadu onemocnění. Přístroj tak zároveň umožňuje efektivnější léčbu. V případě záchytu život ohrožujících hodnot, systém alarmuje personál k poskytnutí okamžité pomoci. V těchto případech vybavení doslova zachraňuje pacientovi život. „Nové přístroje nahradily již zastaralé, nevyhovující systémy. Moderní vybavení oceňuje i personál, který si může nastavit různé intervaly sledování, různé mezní hodnoty s následným přenosem dat na centrální monitor a efektivněji tak sledovat pacienta,“ doplnil primář.

Na ARO oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí se zdravotníci zabývají organizováním, poskytováním anesteziologické a resuscitační péče. Poskytují neodkladnou péči především nemocným s ohroženými či selhávajícími základními životními funkcemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x