Objektiv zaostří na soužití generací

ZLÍN - Při příležitosti Roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity vyhlásil Zlínský kraj pod patronací radní pro oblast sociálních věcí Taťány Nersesjan (ČSSD) fotografickou soutěž s názvem Mládí a (versus) stáří.

Smyslem soutěže je především upozornit na soužití a vztahy mladé a starší generace a napomoci vytvářet podmínky důstojného stárnutí. Do soutěže se mohou zapojit amatérští fotografové neomezeného věku s trvalým bydlištěm ve Zlínském kraji.

Soutěž by měla přinést zamyšlení nad pomíjivostí života, zranitelností, závislostí a smrtelností. Chceme společnost, která vnímá demografické stárnutí jako šanci a starší lidi jako cenné zdroje. Důležité je respektování důstojnosti člověka bez ohledu na jeho zdravotní stav či životní situaci,“ uvedla Nersesjan.

Maximálně tři soutěžní fotografie opatřené názvem snímku mohou soutěžící zasílat elektronicky nebo poštou – více informací včetně potřebných formulářů je možno najít na webových stránkách Zlínského kraje – www.kr-zlinsky.cz. Sběr snímků bude ukončen 31. prosince, vyhlášení výsledků pak bude v lednu.

Zaslané fotografie posoudí odborná porota, ve které zasednou například umělecký fotograf Zdeněk Hartinger či docent Jaroslav Prokop, ředitel Ústavu reklamní fotografie a grafiky Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x