Sypače ve Zlínském kraji mají za sebou první výjezdy

ZLÍN - Silničáři ve Zlínském kraji začali od listopadu opět držet nepřetržitou pohotovost pro zajišťování zimní údržby, letos však první sypače vyjely do terénu už v předtermínu. V pondělí informoval za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

První zásahy na zmírňování následků sněžení byly potřebné již v noci na 28. října. „Nyní je již v plné činnosti dispečerská služba a celý systém zimní údržby silnic. Počasí v kraji však bylo 1. listopadu a v následujících dnech poměrně teplé, sněhové srážky se nikde nevyskytovaly, takže ani sypače nemusely vyjíždět,“ uvedl provozně-technický náměstek Ředitelství silnic Zlínského kraje Radek Berecka.

První výjezdy sypačů však byly ve Zlínském kraji potřebné v noci na neděli 28. října. Ve vsetínském okrese tehdy vyjelo do terénu šest sypačů, v okrese Zlín čtyři sypače, na Uherskohradišťsku tři sypače a na Kroměřížsku jeden. Mokrý sníh se tehdy objevil na vozovkách zejména ve výše položených částech kraje. Nezpůsobil vážnější problémy. Silničáři byli schopni operativně reagovat na situaci, i když ještě nebyla zajišťována plná zimní pohotovost a pro zmírňování následků sněžení ještě neplatily žádné časové limity.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x