Železný Vabroušek po zranění: osobák na kole a 8.místo na Floridě

Jiný by chodil na rehabilitace a šetřil nabourané tělo. Železný Petr Vabroušek má trochu jiný pohled na svět. Šest týdnů po těžké nehodě, kdy ho na kole srazila ve Zlíně nepozorná řidička, řádil na Floridě. Urval cenné osmé místo a vytvořil si osobák na kole.

Plavání nic moc, projevila se možná přetrvávající občasná bolest žeber a ramena, ale na kole osobák, to je skvělé,“ hlásil zlínský „Ocelák“ přímo z Floridy, kde skončil ve výborné konkurenci na osmém místě. Svůj úsek zajel průměrnou rychlostí 42,5 kilometrů v hodině, tohle se mu ještě nikdy nepovedlo. V devětatřiceti letech prostě zraje jako víno. Mladé na svatého Martina také nemá kvality třeba velikonočních vzorků.

Asi se projevil domácí trénink ve sklepě, kde šlapu denně své kilometry,“ vysvětluje Vabroušek, který si pak velmi obstojně vedl i v běžeckém maratónu a udržel skvělou pozici v elitní desítce.

Vabrouškův čas pod 8 a půl hodiny je vynikající, kromě vln při plavání evidentně našemu borci svědčily velmi dobré klimatické podmínky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x