Přechody na silnicích 1. třídy. Bezpečnost především.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé odsouhlasili financování akce Bezpečné přechody na silnicích I. třídy. Oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Předpokládané náklady stavby dosáhnou přibližně 1,5 milionu korun, akce začne v jarních měsících příštího roku.

Radnice podala žádost o příspěvek z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. „V červnu letošního roku jsme podali žádost na úpravu 21 přechodů pro chodce, ze kterých Výbor státního fondu dopravní infrastruktury schválil šest,“ informoval vedoucí Odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

Přechody jsou jedním z nejrizikovějších míst na silnicích. Často neoznačené a neosvětlené mají za následek mnoho zraněných a mrtvých, zvláště v zimních měsících. Cílem tohoto projektu je vyhledávání rizikových přechodů a zvyšování jejich bezpečnosti,“ dodal starosta města Jiří Částečka (ODS).

Úprav se dočká přechod v křižovatce silnice I/35 ulice Masarykova se silnicí III/03569 Bynina. Doplněn bude o varovný a signální pás a středový ostrůvek. Stejných úprav a navíc nasvětlení přechodu se dočká přechod na křižovatce s místní komunikací ulice U Střelnice.

Varovný a signální pás, nasvětlení a středový ostrůvek přibude také na přechodu na křižovatce s ulicí Potůčky. Upraven bude i přechod na křižovatce s ulicí U nemocnice. Bude zde přemístěn autobusový záliv tak, aby se přechod pro chodce nacházel mezi oběma zálivy a byl pro řidiče viditelný. Vznikne zde i nástupní a varovný pás či nasvětlení přechodu pro chodce.

Poslední opravovaný přechod bude mezi Valašským Meziříčím a Brňovem u pizzerie Pepino. Město zde nechá přechod posunout o přibližně dva metry mimo vjezd. Budou zde vybudovány nástupní plochy, varovný a signální pás a nasvětlení přechodu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x