Výstavba holešovského obchvatu si vyžádala několik uzavírek v okolí města

HOLEŠOV - V souvislosti s výstavbou jihovýchodního obchvatu města Holešova musejí řidiči počítat s několika uzavírkami v okolí města. Oznámil František Sovadina z tiskového úseku holešovské radnice.

Z důvodu výstavby obchvatu je omezený provoz na silnici z Holešova do Přílep a z Holešova do Žop. V těchto úsecích byla snížena rychlost na 30 kilometrů v hodině,“ řekl Aleš Ryška z odboru investic, silničního hospodářství a údržby města Městského úřadu v Holešově.

Na silnici do Přílep je provoz sveden na provizorní komunikaci, která je obousměrná a souběžná s původní silnicí. Obdobné opatření je i na silnici ve směru do Žop, kde je ovšem málo místa, a proto je tady provoz pouze v jednom jízdním pruhu. „Řidiči by tady měli dbát zvýšené opatrnosti a respektovat dopravní značení,“ konstatoval Ryška.

Změny nastaly také na objízdné trase přes Tučapy a Prusinovice. „Podařilo se nám zajistit snížení rychlosti na 70 kilometrů v hodině mezi obcemi a také snížení tonáže nákladních vozidel, a to do 7,5 tuny. Tímto opatřením byla zvýšena bezpečnost silničního provozu na již tak frekventované silnici. Ředitelství silnic Zlínského kraje navíc zajistí vodorovné dopravní značení, konkrétně bílou středovou čáru, pro lepší orientaci zejména za nepříznivého počasí,“ dodal Ryška.

Dalším omezením v okolí Holešova je uzavírka silnice z Ludslavic do Kurovic, a to z důvodu opravy povrchu silnice. Toto omezení potrvá do 16. listopadu. Opravou prochází také silnice vedoucí z Ludslavic do Zahnašovic, kde bude provoz veden v jednom jízdním pruhu. Tady budou práce trvat do 10. listopadu. Se zvýšenou opatrností je také třeba počítat na úseku silnice z Břestu do Němčic a dále na Kostelec u Holešova, kde se rovněž opravují silnice, a to do 15. listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x