Hokejoví fanoušci mimořádného utkání budou mít zdarma k dispozici parkoviště

ZLÍN - Fanoušci, kteří si nenechají ujít páteční benefiční hokejové utkání PSG Zlín - Lokomotiv Jaroslavl a přijedou do města autem, budou moci využít k odstavení svých vozidel i parkovací dům u krajského úřadu. Ve středu uvedl zlínský primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN).

Parkoviště bude pro hokejové příznivce otevřené už od 16 hodin, parkování v něm bude pro návštěvníky hokeje zdarma.

Spousta fanoušků určitě dorazí autem, možnost odstavit svá auta u zlínského mrakodrapu určitě uvítají,“ sdělil primátor a prezident PSG Zlín Miroslav Adámek.

O utkání je mezi fanoušky obrovský zájem. Ke středečnímu dni nemá své majitele už pouze deset lístků na sezení a asi 100 v sektoru na stání. „To je potvrzení, jak moc si Zlín váží Karla Rachůnka,“ konstatoval kapitán PSG Zlín Petr Čajánek.

Zápas mezi domácími a Lokomotivem začne v 17.30 hodin. Předcházet mu bude asi patnáctiminutový program, během kterého bude uctěn hokejista Karel Rachůnek a další oběti loňského leteckého neštěstí u Jaroslavle. „Bude to parádní příležitost přesvědčit se o tom, jak vypadá světový hokej. Pro celý tým to bude skvělá škola. Uvidíme v pátek, jaký hokej Rusové hrají. Ze současného kádru Jaroslavle znám řadu hráčů, například s Alexejem Kaljužným jsem hrál v moskevském Dynamu,“ doplnil Petr Čajánek. I když jde o benefiční utkání, ruská Jaroslavle dopředu ohlásila, že utkání bude brát velmi vážně a že půjde o ostrý zápas.

Zlínský tým odehraje utkání v dresech speciálně vyrobených pro toto utkání. Budou připomínat ty, ve kterých hrával za klub Karel Rachůnek. Tyto dresy půjdou následně do dražby, fanoušci je tak budou moci získat. „Bude to cenná památka. V který den dražba bude, včas oznámíme,“ podotkl Karel Rachůnek starší. Dražit se bude i plastika Obětem, věnovaná zemřelým hokejistům Lokomotivu. „Její autorkou je zlínská sochařka Otilie Demelová – Šuterová. Protože tuto plastiku vytvořila v přímé souvislosti s leteckým neštěstím, nabídneme po dohodě s ní hokejovým příznivcům možnost ji vlastnit,“ oznámil Adámek.

Hokejové utkání PSG Zlín – Lokomotiv Jaroslavl a doprovodné akce jsou pořádány jako benefice. Veškerý výtěžek utkání bude poukázán na dobročinné účely. Pořadatelem zápasu jsou rodina Karla Rachůnka a město Zlín. Výtěžek půjde například postiženým dětem do Velehradu či sledge hokejistům.