Práce na novém infocentru v Kroměříži jsou v plném proudu

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži vrcholí v těchto dnech práce na novém informačním centru, které bude v přízemí kroměřížské radnice. Řekl mluvčí města Pavel Zrna.

Práce zahrnují kompletní rekonstrukci radničních prostor do Prusinovského ulice. Zázemí staveniště je umístěno ve dvoře radnice tak, aby co nejméně omezovalo běžný provoz na ulici.

Práce pokračují podle plánu, oříškem ale bude bourání jednoho ze současných oken a instalování vstupních dveří. Protože se jedná o památkovou budovu, podle požadavku památkářů musíme použít původní technologii litých skel. Prosklený vstup bude mít také trochu jiný barevný odstín než dosavadní okna. Půjde ale jen o dočasnou záležitost, protože v průběhu příštího roku dojde i na repasi ostatních oken,“ vysvětlil Aleš Opravil z radničního odboru rozvoje.

Současně se stavebními záležitostmi se řeší i personální zajištění Informačního centra. Knihovna Kroměřížska, pod kterou zařízení organizačně spadá, uzavřela výběrové řízení na vedoucího pracovníka a zaměstnance. Na obě pozice se přihlásilo téměř 140 zájemců. Do funkce vedoucí informačního centra byla nakonec vybrána Zdenka Veselá, která bude mít k ruce dva zaměstnance.