Kuchař z uherskohradišťské firmy si podvodem přišel k půl tuně masa

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Kuchař (31), který pracoval v jedné uherskohradišťské firmě, si podvodem přišel k půl tuně masa. Ve čtvrtek sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muž občas zastupoval provozního v objednávání surovin. V září loňského roku zavolal do firmy dodávající maso a objednal 36 kilogramů vepřových jater a 26 kilogramů hovězí roštěné. Závozník objednávku přivezl, ale játra ani roštěnou kuchař v práci nevařil. Firma následně dlouhodobému dodavateli fakturu zaplatila, ale nezkontrolovala si, jestli bylo maso opravdu použito.

O měsíc později stejný kuchař objednával další zásilku. Tentokrát objednal přes 160 kilogramů různého masa. Stejným způsobem pak maso objednal ještě třikrát. „To už ale faktury zřejmě nepředložil, protože účetní žádnou takovou fakturu neobdržela. Až se dodavatel začal ptát, proč ještě těch pár faktur firma nesplatila, začalo vedení firmy přemýšlet nad tím, co se děje. Celou událost oznámili na policii,“ vysvětlil Mergental.

Kriminalisté nakonec zjistili, že jednatřicetiletý kuchař podvodně objednal 520 kilogramů různého masa, které nepoužil pro potřeby kuchyně, ale nechal si ho pro sebe. „Sám ovšem tolik masa sníst jistě nedokázal. Co se s masem stalo, jsme zatím nezjistili. Podvodníkovi nyní hrozí až pět let vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x