Ve Zlíně se utkají domácí hokejisté s ruskou Jaroslavlí, týmy i diváci uctí památku Karla Rachůnka

ZLÍN - Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně bude v pátek hostit benefiční utkání, kdy se na ledě utká domácí tým PSG Zlín proti Lokomotiv Jaroslavl. Řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Speciální akce se zúčastní čeští reprezentanti v čele s Jaromírem Jágrem, rodina zesnulého Karla Rachůnka zastoupená jeho tatínkem a bratry Ivanem a Tomášem či primátor Zlína Miroslav Adámek. Hokejovým zápasem bude uctěna památka zlínského odchovance Karla Rachůnka, který přišel o život společně se svými spoluhráči z Jaroslavle během loňského leteckého neštěstí.

Slavnostní akt se odehraje na ledové ploše před samotným utkáním a začne v 17.15 hodin. „Během něj vyvěsíme ke stropu haly, mezi další velikány zlínského hokeje, dres Karla Rachůnka. Jemu také in memoriam udělí ocenění primátor Miroslav Adámek. Ocenění převezme Karel Rachůnek starší,“ oznámil náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN), který se podílí na organizaci akce.

Páteční zápas uvidí zcela vyprodaný stadion. K slavnostní atmosféře přispěje i zlínský fanklub, který během minuty ticha uctí oběti leteckého neštěstí velkým transparentem. „Jeho součástí bude i nápis v ruštině. Tímto gestem chceme říci, že nás toto neštěstí spojilo a chceme, aby to věděli i hokejisté Lokomotivu,“ prohlásil za fanklub Tomáš Vitásek.

Protože stadion bude do posledního místa vyprodán, žádají organizátoři návštěvníky stadionu Luďka Čajky, aby respektovali přísná bezpečnostní opatření. Lidé by měli přijít včas, respektovat pokyny pořadatelů, je nutné mít neustále u sebe vstupenku. Před a v průběhu první třetiny nebude umožněn východ ze zimního stadionu až na výjimečné případy. Policie a bezpečnostní agentura budou kvůli bezpečnosti fanoušků monitorovat pohyb lidí na stadionu a v jeho blízkém okolí.

Fanouškům bude také zdarma k dispozici parkoviště u Krajského úřadu ve Zlíně a další odlehlé parkovací plochy, kapacity u stadionu budou beznadějně vyčerpány. Zdravotně postižení fanoušci, kteří přijedou autem, budou mít k dispozici před stadionem šest parkovacích míst. „Těm co přijedou později, kdy už tato místa budou případně obsazená, umožníme před zimním stadionem zastavit, aby mohli spolucestující vystoupit,“ dodal David Navrátil, provozní ředitel zimního stadionu.

Veškerý výtěžek z benefičního utkání poputuje na dobročinné účely.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x