Fotbalové Slovácko hostí Jihlavu, výhrou si chce pojistit klidný střed tabulky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácko po pondělní dohrávce v Liberci přivítá v sobotu 10. listopadu na stadionu v Uherském Hradišti nováčka z Jihlavy. Sousedící kluby v tabulce získaly ve dvanácti kolech shodný počet bodů a domácí tak chtějí svému soupeři v tabulce odskočit, uvedl mluvčí 1.FC Slovácko František Uhříček.

Kapitán Slovácka Jan Trousil vnímá sobotní utkání jako zápas podzimu. „Protože když ho zvládneme, tak se dostaneme do klidných vod a naopak, pokud bychom ho nezvládli, tak by to do konce podzimu bylo těžké,“ svěřil se stoper domácích, který se s Jihlavou v lize potkal pouze jednou.

Jihlavě bude chybět nejlepší střelec týmu Stanislav Tecl a záložník Václav Koloušek. Trenér Habanec však varuje před celým týmem soupeře.

Jihlava je tak trochu nevyzpytatelný soupeř, který má dost divoké a překvapivé výsledky. Mají v mužstvu velké množství rychlostních hráčů, na které se budeme muset nachystat. Mají sice mimo hru Tecla s Kolouškem, ale i tak si budeme muset dát pozor na celý mančaft, který hraje jako tým,“ varuje trenér Slovácka, který však věří, že Slovácko v sobotu utkání zvládne.

Musíme udělat všechno proto, abychom utkání s Jihlavou zvládli a to jak herně, tak i výsledkově. Snad jsme si tu smůlu v koncovce vybrali v posledním domácím zápase a diváci uvidí i více branek,“ dodal Habanec.

Tým ze Slovácka se musí obejít bez Petra Reinberka, který stojí za čtyři žluté karty. Zranění na trávník nepustí Michala Kordulu (rekonvalescence po zranění zad), Lukáše Kubáně (rekonvalescence, natržený stehenní sval) a Lukáše Fujerika, který laboruje se zraněným kolenem.

Zápas 1.FC Slovácko – FC Vysočina Jihlava začíná v 17. hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x