Vsetínští invalidé změří síly v boccii, curlingu, florbalu a jízdě zručnosti na vozíčku

VSETÍN - Vsetín ožije v sobotu odpoledne sportovními hrami tělesně handicapovaných lidí. Řekla to Lenka Šebelová, koordinátorka projektu Centra pro podporu rodin pečujících o blízké osoby s handicapem.

Sportovní odpoledne má propagovat vznikající sportovní oddíl, který by měl do budoucna zpřístupnit sportovní aktivity lidem s postižením. „Bude možné vyzkoušet sálové sporty jako boccia, curling ve speciální variantě na koberci, florbal a zasoutěžit si i v jízdě zručnosti na handbiku,“ vypočítala Šebelová, která je také členkou pořádajícího klubu Auxilium.

Nejbližší obdobný oddíl funguje ve Zlíně a v Havířově. Auxilium oslovilo své klienty a vsetínské organizace pracující s osobami se zdravotním postižením a nabízí možnost dopravy vozidlem s plošinou. Jedna z klientek Auxilia je již registrovanou hráčkou boccii a držitelkou českého rekordu v hodu kuželkou,“ prozradila Šebelová.

Na sportovním odpoledni, které začne ve 14 hodin, předvede své umění i světová rekordmanka, paralympijská vítězka a mistryně světa soutěžící v hodu koulí, diskem a oštěpem Eva Kacanů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x