Češi jdou na Slováky. Do Olomouce míří fanoušci z celé Moravy

Fotbalová reprezentace se dnes loučí s kalendářním rokem 2012. V Olomouci hostí v přátelském a přesto "bratrovražedném" utkání Slovensko. Andrův stadión bude vyprodaný, hlavní zásluhu mají fanoušci z Moravy včetně věrných ze Zlínského kraje.

Zatímco v Praze by na zápas určitě byla spousta volných sedaček, v Olomouci bude plno. „Moc mě to těší, doma je doma a když je plný dům, hned se vám hraje lépe,“ říká Michal Ordoš, momentálně nejlepší ligový střelec s 12 zásahy, muž, který rád vzpomíná i na své působení ve Slovácku. Dnes ho čeká reprezentační premiéra.

Na fanoušky z Moravy je skutečně spoleh, je to jak s těmi Moravany na Bílé hoře,“ srovnává pozoruhodně současnost s historií místopředseda Fan Clubu české fotbalové reprezentace Stanislav Pešát. Je pravda, že Olomouc má pro fanoušky naprosto ideální polohu i spojení.

Fan club čeká dnes jedno zajímavé fotbalové utkání. Poměří síly na trávníku právě se svými kolegy a přáteli, slovenskými fandy. „Máme tolik zájemců, že bychom postavili snad deset mužstev,“ směje se Pešát s tím, že právě (ale nejen) ve Zlínském kraji na východě Moravy jsou fanoušci skvělí.

Další „sigmácký“ reprezentační novic Martin Pospíšil, jehož hvězda letí rychle vzhůru, tvrdí: „Jen z naší vesnice kousek za Olomoucí přijedou desítky lidí, moc se těším. Věřím, že i oni na mne.“

Reprezentační tým je plný nových tváří, na svůj debut se může těšít každý s osmnácti reprezentantů, trenér Bílek slibuje, že příležitost dostanou všichni nominovaní.

Moc rád bych se doma prezentoval nějakým gólem, ani nevím, kolik se za něj platí do reprezentační kasy,“ smál se před utkáním Michal Ordoš, který se ke splnění klukovského snu dostal dva měsíce před svými třicátými narozeninami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x