Na Zlínsku smetla na rychlostní silnici cisterna chodce, muž náraz nepřežil

TLUMAČOV - Na rychlostní silnici R55 v katastru obce Tlumačov na Zlínsku zemřel ve středu krátce po půlnoci po střetu s cisternou chodec. Jeho totožnost policie stále zjišťuje, informovala policejní mluvčí Jana Macalíková.

Nákladní souprava, kterou řídil osmatřicetiletý řidič ze Slovenska, jela ve směru od Otrokovic na Hulín a narazila do chodce, který se měl pohybovat v pravém jízdním pruhu. „Muž náraz cisterny neměl šanci přežít. Policisté museli po dobu vyšetřování dopravní nehody uzavřít silnici a ostatní vozy odklánět,“ řekla mluvčí.

Chodec měl odhadem kolem padesáti let. „Měl plnoštíhlou postavu, kaštanové vlasy a hustý knír. Oblečenu měl černou bundu s proužkovanou podšívkou, šedou mikinu s modrými prvky, riflovou košili a džínsy s hnědým opaskem. Pokud někdo postrádá příbuzného či známého, který by odpovídal popisu, nechť nás prosím kontaktuje na lince 158,“ dodala mluvčí.

Dechová zkouška řidiče byla negativní. Policisté zkoumají míru zavinění. „Je ale jasné, že svůj podíl viny má na tragédii sama oběť. Na rychlostních silnicích totiž platí stejná ustanovení o provozu jako na dálnici, která pohyb chodců zakazují,“ doplnila Macalíková.

Ve Zlínském kraji v tomto roce při nehodách zemřelo 30 lidí, nejvíce v Uherském Hradišti. „Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku na našich silnicích zemřelo o sedm lidí méně, naopak přibylo těžkých zranění,“ zhodnotila mluvčí a dodala, že mezi dopravní nehody s úmrtím se nepočítá sobotní tragická havárie závodního vozu v Lopeníku u Uherského Brodu, při které vůz smetl a usmrtil čtyři dívky, protože šlo o závod na uzavřené trati, kde neplatí tradiční silniční zákon.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x