Do Zlína míří Sparta. Berani chtějí přetrhnout unikátní sérii

Odvěkého nesmiřitelného soka, pražskou Spartu, dnes přivítají ve 21. kole Tipsport extraligy hokejisté Zlína. Před časem vešel jejich vzájemný souboj do historie soutěže obrovským počtem vyloučených a jednou z největších hromadných bitek historie soutěže.

31. ledna 2010 udělili rozhodčí v utkání Zlína se Spartou celkem 439 trestných minut, 14 hráčů bylo vyloučeno do konce utkání. Právě před dnešním utkáním ovšem podepíše Petr Čajánek zatím jako teprve druhý kapitán týmů soutěže po kladenském Pavlu Paterovi Chartu fair play, kde se píše především o úctě k soupeři a férové hře. „Respekt k soupeři je důležitý, stejně jako respekt ke hře,“ uvádí sedmatřicetiletý bývalý reprezentant na klubových stránkách.

Jinak se čeká velmi slušná návštěva a výborný hokej. Zápasy se Spartou nikdy nepostrádají náboj, soupeř jde evidentně nahoru, třebaže zatím stále překvapivě uzavírá tabulku. Berani mají zajímavou pozici, své fandy už pětkrát po sobě zarmoutili, když na domácím ledě právě tolikrát prohráli. Naopak sedmkrát vyhráli venku, což je také naprostá rarita. Týmu evidentně svědčí hra ze zabezpečené obrany, koncentrovaný výkon gólmanů a rychlé výpady do soupeřovy obrany.

Samozřejmě, že bychom raději vyhrávali před vlastními fandy, tak snad se to povede tentokrát,“ uvádí na téma jedinečné dvojsérie útočník zlínské první pětky Bedřich Köhler.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x