Na Rožnovsku bude označeno dalších téměř 60 kilometrů cyklotras

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice společně s obcemi mikroregionu Rožnovsko zahájí projekt Značení cyklotras, k páteřní Cyklostezce Bečva tak přibude dalších 57 kilometrů značených tras. Informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Město Rožnov pod Radhoštěm získalo další finanční prostředky, které směřují do cykloturistiky. V rámci Operačního programu Přeshraniční spolupráce SR – ČR byl podpořen projekt Značení cyklotras. Jeho hlavním cílem je vybudování značení cyklotras v rámci celého mikroregionu a s ním spojené pořádání společných cykloturistických výletů na moravské i slovenské straně příhraniční oblasti. „Dále budou v rámci projektu vytvořeny propagačních mapové materiály – turistický cykloprůvodce,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Náklady projektu jsou na straně Rožnova ve výši 23 384 eur. Z této částky získal Rožnov dotaci 21 045 eur. Na straně partnera projektu, města Považská Bytrica, jsou náklady 2004 eur a dotace činí 1 903,80 eura. Zbylé finance dodají města ze svých rozpočtů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x