Ve Valašském Meziříčí se poplatek za svoz odpadu v příštím roce nezmění

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice nehodlá v příštím roce zvyšovat výši poplatku za svoz komunálního odpadu. Oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Letos platí obyvatelé Valašského Meziříčí 490 korun, částka je stejná jako v loňském roce a stejná bude i v roce příštím. Město na každého občana doplácí částku 520 korun. Na komunální odpad celého města včetně místních částí radnice doplácí ročně částku 13,983 milionu korun.

Poplatek za svoz komunálního odpadu jsme se rozhodli nezvyšovat z důvodu zvýšení místního koeficientu pro výpočet daně z nemovitosti, což by pro lidi znamenalo další zatížení rodinného rozpočtu,“ vysvětlil starosta Jiří Částečka (ODS). „Máme snahu nechat poplatek ve stávající výši, aby se nemnožily černé skládky nebo nepřibývalo neplatičů,“ doplnil starosta.

Město Valašské Meziříčí má velké náklady na svoz komunálního odpadu především proto, že vozí odpad na skládku mimo hranice svého území a radnice platí za uložení komunálního odpadu na skládku zákonné poplatky obci, na jejímž území se skládka nachází.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x