Historické chvíle: po 32 letech je Davis cup doma v Česku

Ta převeliká radost netrýskala jenom z pražské O2 arény, byla znát také na spoustě míst v našem kraji. Češi mají po dvaatřiceti letech doma Davis cup. Zdolali výborné Španěly po dramatickém boji 3:2. Tomáš Berdych a Radek Štěpánek to dokázali. Opravdoví borci.

Česko už letos v soutěžích družstev víc získat nemohlo. Vyhrálo Hopmanův pohár smíšených družstev, ženský Fed cup a teď  Davis cup. Neskutečná paráda. Ta poslední trofej je určitě nejcennější. 

Oslavy se naplno rozjely v klubovně valašskomeziříčského tenisového klubu, kde vyrůstal na dvorcích Tomáš Berdych. Skvělou náladu měl třeba tamní trenér Lukáš Soukup. „Berďa byl vynikající celý rok, i když dnes  prohrál, Ferrer byl tentokrát nad jeho síly, ale Radek pak smázl Almagra a můžeme slavit.

Znám tatínka i maminku, chodí k nám hrávat, určitě mají obrovskou radost a já taky„, smála se od ucha k uchu tamní barmanka Martina Palyzová.

Podobně veselo bylo v tenisových halách ve Zlíně i v Uherském Hradišti. U obrazovek se při rozhodujících míčích shromáždili všichni rekreační hráči, na kurtech bylo v neděli kolem osmé hodiny večerní úplně prázdno. A pak začaly i mezi tenisty východní Moravy bouchat špunty šampaňského. Tenhle úspěch za to stojí.

Z Prahy odjížděl ve výborné náladě i otec našeho reprezentanta Tomáše Berdycha Martin. „Oslavíme si to s manželkou až doma, klukovi se dnes tolik nevedlo, ale za bod a půl mu patří dík, jinak to byl naprosto fantastický zážitek.“

Já si slavnostně otevírám láhev archivního vína pěkně v domácí pohoděbyl to vynikající zápas, tohle datum si pamatujme,“ dával najevo naprostou pohodu jeden z nejlepších zlínských rekreačních hráčů Petr Polák.

Z pražské O2 arény se ozval i Jiří Novák, bývalý vynikající reprezentant v Davis cupu, který vyhrál 17 zápasů ve dvouhře a 10 ve čtyřhře: „Klukům hrozně blahopřeji, byl to snad vůbec největší tenisový zážitek, nádherná atmosféra, nepopsatelná, udělali radost celému českému národu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x