Na rožnovském náměstí už stojí vánoční strom

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovské Masarykovo náměstí už zdobí vánoční strom, město ho získalo darem od Václava Zemana ze Starého Zubří. V pondělí uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Letošním vánočním stromem se v Rožnově pod Radhoštěm stal jedenáctimetrový smrk stříbrný. Slavnostní rozsvícení stromu se uskuteční v pátek 30. listopadu od 16.30 hodin.

Rozsvícení vánočního stromu se v Rožnově stává tradiční součástí předadventního kalendáře. V letošním roce bude součástí slavnostního rozsvícení stromu také vystoupení pěveckého sboru Juventus z rožnovského gymnázia, přiblížení historie adventu a jeho tajemných postav – tentokrát Lucie zvané Luca a také slavnostní představení nového svazku z ediční řady Rožnovské malé tisky,“ konstatovala starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Při samotném rozsvícení stromu se rozžhne 24 světelných girland, které obsahují celkem 4 800 led diod. Součástí vánoční výzdoby Masarykova náměstí je také 107 prvků převěsů a girland, které budou pověšeny po celém obvodu náměstí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x