Napřed si vypil, pak se bál medvěda

HORNÍ BEČVA - Dobrý konec mělo páteční pátrání po cizinci (59), který se ztratil v lese nedaleko Horní Bečvy. Jak informovala policejní mluvčí Lenka Javorková, muž si přivolal policii sám s tím, že ze strachu z medvědů vylezl na strom a neví, kde se přesně nachází.

Muž se na policisty obrátil kolem půl jedenácté večer. „Řekl nám, že je v lese někde v Horní Bečvě, kde je absolutní tma, ztratil orientaci a neví, kam má jít a navíc se bojí medvědů. Policisté měli nejprve muže na telefonu a jezdili služebním vozidlem se zapnutým světelným a zvukovým zařízením po okolí a dotazovali se muže po telefonu, zda je neslyší a nevidí,“ poznamenala Javorková.

Protože se policistům nedařilo zjistit místo, kde se muž nachází, kontaktovali dobrovolné hasiče z Horní a Prostřední Bečvy, zavolali policejní psovody a zahájili pátrací akci. Po několika hodinách pátrání, kdy už muž nezvedal telefon, ho nakonec našli dobrovolní hasiči společně s psovody v lese asi 30 metů od silnice. „Muž byl vylezený na stromě. Měl totiž velký strach z medvědů, proto se před nimi ukryl na strom. Žádného medvěda však na vlastní oči nespatřil. O půl třetí ráno jsme pátrací akci odvolali a muž se mohl vrátit na ubytovnu, kde bydlí. Uvedl nám, že byl v jedné restauraci v Horní Bečvě a při návratu na ubytovnu se v lese ztratil,“ doplnila Javorková.

Od počátku letošního roku pátrali policisté na Vsetínsku po 50 lidech v celostátním pátrání a po dalších několika lidech, které se do několika hodin podařilo najít.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x