Valašskomeziříčská radnice uvolní peníze na opravu chodníků i nový úsek pro cyklisty

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice se rozhodla uvolnit peníze na nový bezbariérový chodník v místní části Bynina a na druhou etapu cyklochodníku v Hrachovci. Sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Zastupitelé už schválili podání žádosti o příspěvek z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok. Příští rok hodlá peníze ze svého rozpočtu uvolnit i radnice.

V Bynině se jedná o vybudování bezbariérového chodníku, který umožní lidem pohyb na invalidním vozíku nebo s dětským kočárkem,“ upřesnil vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

V červenci letošního roku byl pro veřejnost otevřen bezbariérový cyklochodník v ulici Šafaříkova. Otevřením tohoto úseku tak vznikl bezbariérový společný pás pro cyklisty a chodce podél ulice Šafaříkova v úseku od ulice Karafiátova po Beskydskou vyhlídku.

V příštím roce bychom chtěli zrealizovat druhou etapu od Beskydské vyhlídky po místní část Hrachovec. Nový cyklochodník bude sloužit jak pěším, tak cyklistům a přispěje ke zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu,“ dodal starosta města Jiří Částečka (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x