Cyklostezku podél Baťova kanálu otrokovická radnice v zimě udržovat nebude

OTROKOVICE - Otrokovická radnice schválila plán zimní údržby, do kterého je zahrnuto 48 kilometrů silnic a 43 kilometrů chodníků. Jak informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková, ošetřovat se nebude například cyklostezka podél Baťova kanálu či přístupové chodníky k bytovým domům.

Některé méně významné chodníky nechá radnice ošetřit až v závislosti na provozních a ekonomických možnostech. Cyklostezka podél Baťova kanálu by v případě sněhové pokrývky mohla sloužit jako běžkařská trať.

Místní cesty, chodníky i veřejná prostranství jsou rozdělena do tří skupin a dle pořadí důležitosti budou uklízeny ve lhůtách do čtyř, 12 a 48 hodin. Ve skladu posypových materiálů je připraveno 300 tun posypového písku na chodníky a 50 tun posypové soli na silnice. Stálá pohotovost zimních služeb byla zahájena 16. listopadu a ukončena bude 28. února, v případě nepříznivého počasí bude operativně upravena.

Na zimní údržbu cest je pro tento rok vyčleněno 2,4 milionu korun. Skutečná částka se však bude odvíjet od průběhu zimy. Zimní údržbu budou zajišťovat dvě skupiny po šesti pracovnících, kteří jsou vybaveni vhodnou mechanizaci pro zajištění kvalitní údržby silnic a chodníků. „V případě kalamitních stavů počítáme s nasazením dalších pracovníků i mechanizačních prostředků. Přesto například při velkém přívalu sněhu nemůže být v jednu chvíli odklizen sníh na celém území města,“ dodal starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x