Zlínský kraj investuje do školství

ZLÍN - Zlínští krajští radní schválili tři investiční záměry, jejich cílem je modernizovat střední školství ve Zlínském kraji. Sdělila mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

První z investic se vztahuje ke Střední odborné škole Otrokovice, která je již od roku 2003 provozovatelem školského informačního portálu www.zkola.cz. Zlínský kraj škole coby provozovateli webových stránek nabízejících veškeré potřebné informace pro odbornou pedagogickou veřejnost i pro studenty a rodiče poskytne dotaci 1,18 milionu korun na nákup nového hardware-serverového systému. Ten má umožnit obnovu již zastaralého webu a jeho přizpůsobení současným technologickým nárokům. Dotaci ještě musí schválit krajské zastupitelstvo.

Druhá investice ve výši 1,2 milionu korun, je určena Střední průmyslové škole strojnické ve Vsetíně na modernizaci centra CNC. Cílem je zvýšit kvalitu vzdělávání budoucích strojních konstruktérů a programátorů numericky řízených strojů ve škole, která v současné době připravuje 40 procent žáků studujících toto zaměření ve Zlínském kraji,“ konstatovala Dvorníková.

Třetím investičním záměrem je pořízení nového výkonného kolového traktoru pro Střední školu zemědělskou a přírodovědnou v Rožnově pod Radhoštěm. „Celkové náklady si vyžádají 3,02 milionu korun, ovšem realizace této akce závisí na tom, zda se podaří získat dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava,“ dodala Dvorníková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x