Uf, prokletí domácího ledu skončilo! Berani zdolali Třinec 4:2

Konečně! Zlínští hokejisté znovu po dlouhatánské době nechali zatleskat své fandy i po utkání. Naposledy to byly ovace vestoje proti hvězdami nabitému Kladnu. A to se psal 5. říjen. Od té doby 6 porážek na vlastním ledě v kuse. Teď výhra nad silným Třincem 4:2. Datum 20. listopadu.

Jedna série skončila, druhá může pokračovat, bez výhry se Berani na ledě soupeřů ocitli naposledy koncem září ! v Liberci…

Zápas s Třincem vedeným donedávna asistentem zlínského trenéra Vlacha Josefem Turkem? Každý chvilku tahal pilku. Domácí rychle vedli, dvě přihrávky nejlepšího extraligového sběratele kanadských bodů Martina Růžičky ovšem převážily misky pomyslných vah na stranu Ocelářů.

Zlínský vzmach ale přišel tentokrát včas, redukce na tři pětky se trenéru Vlachovi povedla. V samém závěru pečetil do prázdné branky svým třetím gólem v sezóně Filip Čech. Jako pravý kapitán si počínal Petr Čajánek, byl u rozhodujících momentů utkání.

Nebyl ovšem u všeho, určitě ne u dvou důležitých momentů. Dvou trestných střílení domácích. Okál a Balaštík je tentokrát  naštěstí ne trestuhodně zahodili. Hamerlík si je vychutnal. Zlínská výhra 4:2 se každopádně cení, tým bez posil z NHL znovu šplhá v tabulce příjemně vysoko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x