Rožnovská radnice přijímá nové žádosti o granty

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Do poloviny prosince musejí žadatelé o finanční podporu z grantového systému města Rožnov pod Radhoštěm předložit své projekty. Řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Harmonogram pro příští rok už radní schválili. Kolik město na grantové žádosti uvolní ze svého rozpočtu, bude jasné po zasedání městského zastupitelstva, které se uskuteční 11. prosince.

Uzávěrka příjmů žádostí je do soboty 15. prosince, doporučení grantových komisí k jednotlivým projektům bude do 1. února a schválení grantových příspěvků zastupitelstvem města pak bude v průběhu února.

Drobné změny nastaly v prioritách u sportovní oblasti a oblasti kultury. „U sportovní oblasti došlo k přeformulování prioritních os podpor, v kultuře byla doplněna podpora celoživotního vzdělávání. Dále bylo stanoveno, že žadatelé, kteří v rámci projektu chtějí čerpat částku vyšší než 40 tisíc korun, se budou muset dostavit k osobní obhajobě projektu již v prvním kole projednávání v grantových komisích. Dosud to bylo až ve druhém kole,“ doplnil Gross.

Projekty mohou žadatelé podat osobně na podatelnu rožnovského městského úřadu do 14. prosince nebo poslat poštovní cestou. V tom případě je důležité datum poštovního razítka, které může být nejpozději z 15. prosince. Granty budou podávány opět ve čtyřech oblastech – sport, kultura, životní prostředí a sociální oblast.

Pro letošní rok mělo město Rožnov na finanční podporu v grantovém systému města vyčleněnu částku 1,946 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x