Petice na kraj: podpořte leteckou záchranku

ZLÍN - Petici za zřízení letecké záchranné služby ve Zlínském kraji předali ve středu zástupci strany Lékaři a odborníci za ozdravení kraje zlínským krajským radním. Sdělil zmocněnec politického uskupení Tomáš Pasterný.

Podpisy Lékaři a odborníci za ozdravení kraje shromažďovali na předvolebních setkáních s občany. „Celkem svým podpisem petici podpořilo 2 274 lidí ze 120 obcí,“ uvedl Tomáš Pasterný.

Absence základny letecké záchranky podle strany nejvíce dopadá na obce na jihovýchodě Zlínského kraje. „Petici však podepisovali i lidé, kteří žijí v jiných místech kraje,“ doplnil Pasterný.

Zlínský kraj je jedním ze tří českých a moravských krajů, kde nesídlí letecká záchranná služba. „V důsledku toho je omezena dostupnost rychlé pomoci pro významnou část našeho regionu. Dosavadní vedení kraje nedokázalo prosadit zřízení letecké záchranné služby, čímž hazarduje s lidskými životy. My, níže podepsaní občané Zlínského kraje, chceme žít v plnohodnotném kraji, a proto požadujeme po Radě Zlínského kraje, aby se zasadila o zřízení letecké záchranné služby ve Zlínském kraji,“ píše se mimo jiné v petici.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x