Plyšáková bouře na univerzitním hokeji

ZLÍN – Deštníky však nebudou potřeba. Všichni zúčastnění budou kryti střechou hokejového stadionu Luďka Čajky. Plyšáci totiž budou, spolu s góly, padat ve středu 21. listopadu 2012 na utkání univerzitního hokejového týmu. K charitativní akci s pracovním názvem „Na hokej s plyšákem“ dojde v rámci mezinárodního hokejového utkání zlínské Univerzity Tomáše Bati a zahraničního hosta ze severu, finskou University of Jyväskylä. Plyšáci nezačnou padat z nebe sami od sebe, ale z rukou všech diváků, kteří se ve středu od sedmé hodiny večerní na stadion Luďka Čajky s hračkami dostaví.

Jde o vánoční charitativní akci s oficiálním názvem Teddy Bear Toss, která pochází ze zámořské NHL, kde se setkává s velkou popularitou. Fanoušci jsou vyzváni, aby plyšáky naházeli do hry na led v okamžiku prvního vstřeleného gólu domácího celku. Hračky jsou pak posbírány a darovány jako vánoční dárky do nemocnic a charitativních organizací. „Již při jarním zahraničním utkání, kdy jsme hráli proti Manchesteru, jsme spolupracovali s neziskovým projektem Percipio. Tehdy se nám v rámci vstupného dobrovolného podařilo vybrat téměř 9 tisíc korun, které putovaly na dětské oddělení Baťovy Nemocnice. Výše výtěžku naznačila, že naše publikum není k akcím tohoto typu lhostejné, a proto pevně věřím, že i nápad s plyšáky přijmou zlínští s nadšením.“ přiblížila motivy organizace události hlavní iniciátorka, členka organizačního týmu mezinárodních utkání, Andrea Fleissigová. Ani v České republice však tato akce není raritou. Plyšáková bouře proběhla již během druholigových utkání v Hodoníně, Havířově a Přerově. Český rekord je prozatím 1 500 plyšáků a někteří z nich putovali s vojenskými vrtulníky až do Afgánistánu.

Oblíbení medvídci a další plyšové hračky, které se v den utkání podaří sesbírat, pak ještě před Vánoci poputují do zlínských organizací spolupracujících s opuštěnými či jinak znevýhodněnými dětmi. Hlavní zlínskou organizací, která byla vybrána pro podporu a spolupráci je Středisko výchovné péče DOMEK, který také dále pomůže hračky distribuovat pomocí dobrovolnického programu 5P. „Kdyby však jakákoli další organizace měla o spolupráci zájem, neváhejte mne kontaktovat na fleissigova@gmail.com. Severoamerický rekord přes 20 tisíc plyšáků zřejmě nepřekonáme, ale i tak doufáme, že přijde co nejvíce lidí a společně se nám podaří vykouzlit vánoční úsměv na tváři co nejvíce dětem, které měli v životě méně štěstí.“ uzavřela Fleissigová.

Mimo jiné se diváci mohou těšit na kvalitní hokej a bohatý doprovodný program. Oba týmy se pyšní titulem akademického mistra a utkáním také vyvrcholí oslavy mezinárodního dne studentsva – 17. listopadu. Finská hokejová afterparty s medvídky pak proběhne v klubu Flip.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x