Policisté odhalili na Kroměřížsku čtyři podnapilé řidiče

KROMĚŘÍŽ - Policisté se na Kroměřížsku zaměřili na alkohol za volantem a během bezpečnostní akce zadrželi během jediného dne čtyři podnapilé řidiče. Ve středu uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Zkontrolovali jsme 238 vozidel a zjistili 35 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Devětadvaceti řidičům uložili policisté blokové pokuty v celkové výši 16 600 korun. Šest přestupců oznámili správnímu orgánu k projednání,“ poznamenala Kyšnerová.

Nejvíce hříšníků nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy a nejméně desítka řidičů usedla do automobilu, který byl ve špatném technickém stavu. U čtyř řidičů motorových vozidel policisté zjistili požití alkoholu. Tři podnapilci se dopustili přestupku, protože nadýchali do jednoho promile. Hrozí jim za to pokuta ve výši od 10 do 20 tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

U jednoho řidiče přístroj naměřil nad jedno promile alkoholu v dechu. Dopustil se tak trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až rok ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení,“ řekla Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x