Zlínská radnice obdaruje dárky děti z chudých rodin

ZLÍN - Kolem dvou stovek dětí ze sociálně slabých rodin najde letos pod vánočním stromečkem dárky od města Zlína. Oznámil mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Dárky dětem nadělí pracovnice oddělení sociálně právní ochrany magistrátu. Radnice na tento projekt uvolnila stejně jako v minulých letech částku 100 tisíc korun. Další dárky či peníze na jejich koupi dodají sponzoři.

Děti se mohou těšit na hračky, knížky, hry nebo drobnou elektroniku. Pořizujeme jim také třeba zimní oblečení a obuv, což jsou za dnešní doby, kdy se ekonomická situace řady rodin zhoršuje, dárky velmi vhodné a žádané. Dostávají také ručníky, utěrky, vybavení do kuchyně, povlečení či kosmetiku pro dospívající,“ vyjmenovala Jana Pobořilová, vedoucí zlínského dboru sociálních věcí.

Radnice zajišťuje dárky pro chudé rodiny už více než 10 let. Například v roce 2010 se z nich radovalo 195 dětí ze 101 rodin, následující Vánoce to bylo 229 dětí ze 130 rodin. „Reakce máme velmi pozitivní. Rodiny, kterým tímto způsobem pomáháme, jsou opravdu vděčné. Pro řadu dětí jsou dárky z této akce vůbec prvními, které na Vánoce dostávají,“ prohlásil náměstek primátora Miroslav Kašný (KDU-ČSL), do jehož kompetencí patří sociální oblast.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x